Vernissage för Konstattack 10 maj på Himmelsberga

KONSTATTACK
10 maj 13.00 är det vernissage för Ylva Magnussons konstinstallation Konstattack
Plats: Ölands museum Himmelsberga, Teaterhuset invid Hedvigs hus inom konstgården
Utställningen pågår hela sommaren t.o.m. Skördefesten

Ylva Magnusson, mångsidig konstnär från södra Öland, är en av konstnärerna som deltar i forskningsprojektet Experimentellt kulturarv och entreprenörskap, som pågår 2016 – 2018. Ett väsentligt inslag i forskningsprojektet är att arrangera möten mellan konst och kulturarv.

Ylva Magnusson har i första hand valt att arbeta med filmen som uttryck, och kommer att visa den nygjorda kortfilmen Konstattack. En film där hennes konstarmé avancerar mot Eketorps murar. En kommentar till dagens kulturklimat. Utställningen kommer dessutom att innehålla ytterligare en videoinstallation, som skapats under projektet och visa fragment från sitt arbete med experimentellt kulturarv. Konstnären arbetar med Teaterhuset och rummet och skapar på det sättet en helhetsupplevelse.

Ylva Magnusson arbetar som konstnär gärna i olika material och uttryck. De som följt henne genom åren har ofta besökt ateljén YLKAFORM i Torngård, sydöstra Öland. Där visar hon mycket textilkonst, skulpturer, tryck mm. Konstnären har bl.a. gjort den uppskattade filmen om poeten Anna Rydstedt.

För mer information om utställningen kontakta Ylva Magnusson 8 eller 9 maj, tel. 076-1629431 eller mail: ylva@ylkaform.se

Arrangör: forskningsprojektet Experimentellt kulturarv och entreprenörskap i samverkan med Experimentellt kulturarv Öland II/Kulturell Tankesmedja i kulturföreningen Karneval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.