Vernissage för Budskap i vinden 8 juli 14.00 Sandby borg

Budskap i vinden, ett konstverk av Bodil Magnusson
Plats Sandby borg
Vernissage söndag 8 juli kl. 14.00
Bodil Magnusson har skapat ett konstverk tillägnat Sandy borg, uttryckt i bildpoem och ljud, som presenteras i en app i Tidsmaskinen. Man kan alltså på plats i borgen använda sin mobil eller surfplatta för att uppleva konstverket. Budskap i vinden, består av flera ljudsatta bildpoem.
Bodil Magnusson har varit en av de konstnärliga deltagarna i forskningsprojektet Experimentellt kulturarv och entreprenörskap, finansierat av kampradstiftelsen, och som pågått i två år. Hon har arbetat med Sandby borg som utgångspunkt i samspel med temat Liv och Död. Ljudupptagningarna av lärkor, ljungpipare, häst och tranor gör att man kan följa årstidens förändringar.
Vid vernissagen deltar konstnären, arkeolog Bodil Petersson, som driver forskningsprojektet, och sångerskan Saga Björling.
För information om Experimentellt kulturarv kontakta Bodil Petersson, Lnu: bodil.petersson@lnu.se eller mobil: 0702-432012
För information om konsten kontakta Bodil Magnusson: mail@bodilmagnusson.se eller mobil: 073-4447905

Arrangör: Experimentellt kulturarv och entreprenörskap i samarbete med projekt Experimentellt kulturarv Öland Kulturell Tankesmedja i kulturföreningen Karneval.
Med stöd från Kampradstiftelsen resp. Mörbylånga och Borgholm kommuner, landstinget i Kalmar län och Linnéuniversitetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.