Vernissage för Anima Locus – Platsens själ 21 juli 11.00 Himmelsberga

Vernissage den 21 juli klockan 11:00
Lilla hallen, Ölands Museum Himmelsberga
I samband med konstnärsgruppen APELs utställning.
Utställningen pågår till 2 augusti

Under temat Ölands källor och vatten, har konstnären Anita E-M Andersson undersökt kring och inspirerats av kallkällor. I sitt utforskande har hon främst närmat sig Sjukällan, Ekelunda på Sydöstra Öland. I sin konstnärliga kommunikation med källan/källgudinnan (enligt grekisk mytologi är varje källa en levande gudinna) har konstnären använt sig av, det i österländsk och yogisk tradition sk Chakrasystemet. Utifrån detta perspektiv ser man människokroppen inte enbart bestående av kött och blod, utan även som energi, med energikanaler och energicentran. Människan har sju energicentran som löper parallellt med ryggraden från längst ner i ryggen till hjässan. Chakran som är i balans är viktigt för vårt välmående, såväl fysiskt, psykiskt och själsligt. Konstnären prövar bland annat om kunskap om chakran kan appliceras på en plats.

Anita E-M Andersson presenterar tankespår, skisser och verk. Hon uttrycker sig bl a i textil, måleri och trä.

Konstnärsgruppen APEL består av Anita E-M Andersson, Paula Strömberg, Eija Vartiainen och Lena Kamras
Anita E-M Andersson deltar i forskningsprojektet Experimentellt kulturarv och entreprenörskap, som leds av arkeolog Bodil Petersson, Linnéuniversitetet. Forskningsprojektet arbetar med möten mellan arkeologi och konst och stöds av Kampradstiftelsen.
Kontaktuppgifter konstnären Anita E-M Andersson: 0733 890858
Kontakt Experimentellt kulturarv, arkeolog Bodil Petersson: bodil.petersson@lnu.se 0702 432012

Arrangör: Experimentellt kulturarv och entreprenörskap i samarbete med projekt Experimentellt kulturarv Öland/ Kulturell Tankesmedja i kulturföreningen Karneval.
Med stöd från Kampradstiftelsen resp. Mörbylånga och Borgholm kommuner, landstinget i Kalmar län och Linnéuniversitetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.